fazantenlaan Beschermd wonen
poperingseweg Siegenlaan
logo den ommeloop
Welkom
dienstverlening
visie
woonvormen
Werkwijze
naar foto's
contact
inloggen

Den Ommeloop heeft een bepaalde manier van werken, van aanpak .

Hieronder proberen we dat kort uit te leggen.
Wil je onze volledige visie lezen, klik dan hier.

Luisteren naar de vraag van de cliënt.

De vraag van de cliënt komt op de eerste plaats. De begeleiders proberen goed te luisteren naar wat gevraagd wordt en zoeken dan in samenspraak met de cliënt naar een oplossing. De familie en het sociale netwerk van de cliënt kunnen hierbij zeker ook een belangrijke rol spelen.

Normaal doen.

Zoals de meeste mensen willen ook mensen met verstandelijke beperkingen een zo normaal, een zo gewoon mogelijk leven uitbouwen. Dit betekent dat Den Ommeloop er naar streeft om de cliënten zoveel mogelijk te laten deelnemen aan wat in de maatschappij gebeurt.

Een 'thuis' bieden.

Den Ommeloop wil een woning aanbieden waar de cliënt zich veilig voelt, vrij is om te doen en te laten wat hij wil. Het is er goed wonen omdat hij zelf sterk bepaalt hoe het leven er is.

24 uur op 24 uur begeleiding bereikbaar zijn.

Cliënten van Den Ommeloop kunnen op elk moment van de dag en de nacht een beroep doen op de begeleiding. Ofwel is er een begeleider in het gebouw aanwezig ofwel telefonisch bereikbaar. Wij garanderen dat er binnen het half uur een begeleider aanwezig kan zijn indien dit nodig is.

Kleinschaligheid.

In vergelijking met andere voorzieningen is Den Ommeloop 'een kleintje'. Er wonen in totaal 30 mensen: 20 leven verspreid over 3 gebouwen van Den Ommeloop en dan nog eens 10 verspreid over 9 huizen in de stad.
Per woonvorm is er een apart team begeleiders. Daardoor is het heel gemakkelijk om de begeleider te vinden die je zoekt en kan er van heel nabij opgevolgd worden. Ook de verantwoordelijken kun je gemakkelijk aanspreken door gewoon in het bureau binnen te lopen of te telefoneren.

Pluralistische visie.

Dit is een moeilijke term om te zeggen dat iedereen bij ons welkom is, welke levensvisie de cliënt ook aanhangt. Bovendien biedt Den Ommeloop daarin ondersteuning als dit voor de cliënt belangrijk is.

Erkenning door het Vlaams Agentschap.

Den Ommeloop beschikt over een Tehuis Werkenden, een Tehuis Niet-Werkenden en een dienst Beschermd Wonen. Deze worden door de Vlaamse overheid gesubsidieerd .
Om in Den Ommeloop te kunnen wonen moet je een toelating krijgen van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Heb je daar vragen bij dan neem je best contact op met onze sociale dienst op het nummer 057 20 60 59.